5 צעדים עסקיים מידיים להתמודדות עם השפעות מגפת הקורונה

5 צעדים עסקיים מיידים להתמודדות עם השפעות מגפת הקורונה.

זמנים לא פשוטים עוברים על המגזר העסקי, ואלו כפי הנראה ימשכו תקופה לא קצרה. אין מדובר רק בענפיי התיירות, האירועים, ההפקות או ההסעדה, ענפים רבים מדווחים כבר כעת על ירידה בפעילות הנובעת מאפקט הדומינו אשר משפיע כמעט על כל ענפי המשק בצורה זו או אחרת.

אז עכשיו יותר מתמיד, זה בדיוק הזמן לעדכן את התוכנית העסקית שלכם לשנת 2020 אל תוך שנת 2021. ברור לגמרי שהתאמות למציאות החדשה חייבות להתבצע בעקבות השינויים בסביבה העסקית. אז איך מתחילים?

לפני הכול, קצת פסיכולוגיה….

משננים היטב שאנחנו לא היחידים שנפגעים מהמצב המורכב ושבסוף כל הטירוף הזה יסתיים.

ועכשיו לתכלס;

אז מה הם אותם צעדים מיידים שכל עסק חייב לבצע:

  1. הערכה של היקף הפגיעה

תחילה, יש לבחון, באיזה שיעור עשויה לפגוע המגפה בפעילות העסקית שלנו. אם מדובר באחוזים בודדים, ההתייחסות צריכה להיות בהתאם, אם מדובר בפגיעה של מעל ל – 15% בהשוואה לתקופה המקבילה הסיפור הוא אחר לגמרי. הבחינה צריכה להתבצע דרך ניתוח מאקרו כלכלי של השוק בו אנו פועלים ועל השפעת המצב על היקפי הביקוש מהלקוחות שלנו.

  1. בחינת נקודת האיזון Break Even Point

נקודת איזון מציינת מה הוא מחזור ההכנסות המינימאלי הדרוש לעסק על מנת לא להפסיד. בעניין נקודת האיזון יש לבחון את נקודת האיזון דרך ניתוח דוח רווח והפסד, אבל חשוב מכך את נקודת האיזון דרך תזרים המזומנים, אשר בדך כלל "מתנהג" קצת פחות יפה… נקודת האיזון התזרימית תהיה ברב המקרים גבוהה יותר מזו הכלכלית.

  1. צמצום הוצאות

מהלך של צמצום הוצאות הוא אף פעם אינו מהלך נעים, אך בתקופה כזו הוא הכרחי. איפה מצמצים? מתחילים באלמנטים אשר אינם must to have לצורך הפעלת העסק בשוטף; כיבודים, הטבות לעובדים וכד' ממשיכים בסעיפי הוצאות אשר אינם תורמים באופן ישיר לגידול בהכנסה, אלו כוללים למרבה הצער גם עובדים אשר פחות חיוניים בתקופה הנוכחית. בעניין הזה יש להדגיש, כי זה בדיוק המקום לשמור על קור רוח ולהימנע מלנקוט במדיניות של אצבע קלה על ההדק. כעצמאים המעסיקים עובדים, נדרש מאתנו לגלות רגישות רבה. יחד עם זאת לעתים אין ברירה ופרידה מעובד יכולה להציל עסק ובכך לשמר את יתר העובדים אשר לא יפוטרו. תקופת משבר היא הזדמנות טובה להיפרד מעובדים "פחות חזקים" שהתלבטתם ארוכות בקשר להמשך העסקתם. עוד לפני פיטורים יש לשקול הוצאת עובדים לחופשה ללא תשלום  – חל"ת, זו תשמר את העובדים שלכם עד יעבור זעם ותאפשר לעובדים עצמם לקבל חלק משכרם מביטוח לאומי והיום בצורה מהירה יותר.

  1. הערכות מחדש

רבים מהמעסיקים חוששים מפעולת פיטורים "כי הכול ייפול עליי". אז זה הזמן לבצע הערכות מחדש, במסגרתה תאלצו "ללכלך קצת את הידיים" ולחזור לבסיס ממנו הכל התחיל – מכם. זה לא דבר רע, זה יסייע לכם לחדד את המוצר שלכם, להתחבר מחדש ללקוחות שלכם ולעסק שהקמתם.

  1. חשיבה על היום שאחרי

אז בסוף זה יגמר, ואז תבוא העת בה תהיו חייבים להסתער מחדש על השווקים ולהשלים את כל הפערים, תזרימים ואחרים. למרבה ההפתעה זו הזדמנות מעולה, לחזור למרוץ עם מוצרים/שירותי חדשים, חדשנות שנוצרה מההעדר של התקופה השקטה יותר. וכן, יהיו גם הזדמנויות חדשות שנוצרות בעקבות השינויים שהשוק עבר.

אז תהיו עירניים… 😊 בהצלחה.